Naujų inovatyvių produktų, kurie galėtų būti ženklinami maistingumo bei sveikatingumo teiginiais, gamyba iš Lietuvos ūkyje užaugintos augalinės ar gyvulinės kilmės žaliavos
Projekto aprašymas
Projekto tikslai:
Europos inovacijų partnerystės (EIP) projektas „Naujų inovatyvių produktų, kurie galėtų būti ženklinami maistingumo bei sveikatingumo teiginiais, gamyba iš Lietuvos ūkyje užaugintos augalinės ar gyvulinės kilmės žaliavos“ yra ambicinga iniciatyva, siekianti sujungti mokslo pasiekimus ir žemės ūkio inovacijas, kuriant pridėtinės vertės produktus, atitinkančius aukščiausius sveikatingumo ir maistingumo standartus.
- Tvarių sprendimų diegimas – integruoti inovatyvius biotechnologinius procesus, leidžiančius smulkiems ir vidutiniams ūkiams tvariai perdirbti vietoje užaugintas žaliavas į aukštos kokybės, sveikatai palankius produktus.
- Mokslo ir praktikos sinergija – taikant naujausius mokslinius tyrimus, sukurti ir įdiegti unikalius sprendimus, skatinančius tradicinės žemės ūkio produkcijos transformaciją į inovatyvius, didelės pridėtinės vertės maisto produktus.
- Ekonominis ūkių atsparumas ir konkurencingumas – suteikti ūkininkams naujas galimybes diversifikuoti veiklą, plėtoti trumposios grandinės verslo modelius ir stiprinti vietinės produkcijos konkurencingumą rinkoje.
- Sveikatai palankios mitybos skatinimas – kurti produktus, kurie atitiktų maistingumo ir sveikatingumo teiginius, mažintų maisto priedų naudojimą ir prisidėtų prie sveikos gyvensenos bei subalansuotos mitybos populiarinimo.
- Tvarios gamybos modelių diegimas – skatinti klimato kaitą švelninančias priemones, mažinti maisto pramonės ekologinį pėdsaką ir užtikrinti atsakingą gamtos išteklių naudojimą.
- Jaunųjų ūkininkų įsitraukimo skatinimas – kurti inovatyvias verslo nišas, kurios pritrauktų naująją kartą į žemės ūkio sektorių, užtikrintų ilgalaikę kaimo plėtrą ir stiprintų vietos ekonomiką.
Šis projektas – tai naujas Lietuvos žemės ūkio žingsnis link pažangesnės, inovatyvesnės ir sveikesnės maisto pramonės ateities.