BDAR

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau Jūs patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika


Šriftas:
A
A
A
Fonas:
baltas
Juoda
Iliustracijos:
Rodyti
Slėpti
Gauta paramos lėšų suma:
47 705,00 Eur
Projekto įgyvendinimo trukmė:
2023-10-01 - 2025-06-30
Pavadinimas:
Kaimo turizmo vaidmuo kaimo plėtros procesuose – kulinarinio turizmo ir vietinių maisto produktų vartojimo skatinimas
Projekto numeris
PLKT-PV-23-1-00850-PR001
Priemonė ir/arba veiklos sritis:
KPP priemonė „Techninė pagalba“ veiklos sritis „Lietuvos kaimo tinklas“
Projekto vykdytojas:
Lietuvos kaimo turizmo asociacija
Įgyvendinimo vietos:
Lietuva

Projekto aprašymas

Projekto tikslas: paskatinti ūkininkų, kaimo turizmo paslaugų teikėjų, smulkių gamintojų kaime, kaimo bendruomenės ir gyventojų bendradarbiavimą, pasiūlyti jiems naujas veiklas, įtraukiant kulinarinio paveldo produktus ir skatinant vietinių maisto produktų vartojimą. 

Planuojamos projekto priemonės prisidės prie sėkmingo Kaimo plėtros programos įgyvendinimo, žinomumo ir gerosios praktikos pritaikymo. 

Projekto uždaviniai: 

  • Skatinti kaimo turizmo paslaugų teikėjus įvairinti savo veiklą; 
  • Šviesti kaimo turizmo paslaugų teikėjus; 
  • Skatinti bendradarbiavimą tarp paslaugų teikėjų kaimo vietovėse; 
  • Pasiūlyti naujas veiklas, įtraukiant kulinarinio paveldo produktus; 
  • Skatinti vietinių maisto produktų vartojimą; 
  • Gerinti vietinio maisto kultūrą ir populiarinti kulinarinio paveldo patiekalus; 
  • Pristatyti žemės ūkio veiklas miesto gyventojams ir turistams; 
  • Skatinti kaimo gyventojus kurti naujas edukacines veiklas, įtraukiant tautinio/kulinarinio paveldo produktus; 
  • Viešinti KPP gerąją patirtį, aplankant ir pristatant subjektus, įsisavinusius arba įsisavinančius  KPP paramą; 
  • Skatinti trumpų maisto grandinių organizavimą; 
  • Skatinti edukacinių veiklų vykdymą kaimo vietovėse; 
  • Gerinti regionų įvaizdį ir kaimo ekonominę plėtrą. 

Komunikacijos priemonės:

1. Teminiai 1-3 dienų renginiai:

  • 3 seminarų ciklas (1 dienos renginiai); 
  • 2 konferencijos (1 dienos renginiai);  
  • Renginiai ,,Atviros dienos kaime“ - 2 seminarai (1 dienos), 36 dalyviai. 

2. KPP viešinimo akcijos:

  • Tarptautinė turizmo paroda ADVENTUR 2024 2025 „Atviras ūkis (galimybė susipažinti su kulinarinio paveldo produktais). Numatomas dalyvių skaičius - 200. 

3. Renginiai "Atviras ūkis":

  • Renginių ciklas ,,Atviros dienos kaime“, 15 renginių, 600 dalyvių. 

Projekto įgyvendinimo vieta: 

  • 3 seminarų ciklas: Kauno r., Klaipėdos r., Molėtų r.  
  • KPP viešinimo akcijos „Atviras ūkis - galimybė susipažinti su kulinarinio paveldo produktais“ Tarptautinėje turizmo parodoje ADVENTUR Vilniuje. 
  • „Atviros dienos kaime“ viešinimo seminaras - Utenos, Ukmergės, Molėtų, Šakių, Vilkaviškio, Kauno rajonuose. 2024-2025 metų renginiai: „Atviras ūkis“ renginių ciklas „Atviros dienos kaime“- Alytaus, Lazdijų, Varėnos, Jonavos, Kaišiadorių, Kauno, Kėdainių, Prienų, Klaipėdos, Šilutės, Kupiškio, Panevėžio, Rokiškio, Joniškio, Radviliškio, Šiaulių, Jurbarko, Plungės, Anykščių, Ignalinos, Utenos, Molėtų, Šalčininkų, Trakų, Ukmergės, Vilniaus rajonuose, Druskininkų ir Birštono savivaldybėse. 
  • Konferencija „Vietinio maisto kultūros skatinimas. Kulinarinis turizmas“ - Kauno r. Konferencija „Kulinarinis turizmas - pridėtinė vertė kaimo turizmo versle“ - Trakų r.