Kaimo turizmo vaidmuo kaimo plėtros procesuose – vietinio maisto kultūros skatinimas
Projekto aprašymas
Projekto tikslas: projekte numatytos priemonės ir plėtojamos bendradarbiavimo bei naujo verslo modelio ir naujų veiklų skatinimo temos yra glaudžiai susiję su verslo vystymu kaime, partnerystės ir bendradarbiavimo skatinimu, naujų galimybių kaime kūrimu. Tarptautinės konferencijos metu bus pasidalinta kaimyninių šalių patirtimi, skatinančia užsiimti naujomis veiklomis, pristatytos KPP priemonės didins jų žinomumą ir suteiks aiškumo, išskirti gerieji pavyzdžiai formuos teigiamą visuomenės požiūrį į KPP vykdomą politiką ir siūlomas paramos galimybes.
Projekto uždaviniai:
- Skatinti bendradarbiavimą tarp paslaugų teikėjų kaimo vietovėse;
- Pasiūlyti naujas edukacines veiklas, įtraukiant tautinio/kulinarinio paveldo produktus;
- Gerinti vietinio maisto kultūrą ir populiarinti kulinarinio paveldo patiekalus;
- Skatinti trumpų maisto grandinių organizavimą;
- Pristatyti žemės ūkio veiklas miesto gyventojams ir turistams;
- Skatinti edukacinių veiklų atsiradimą kaimo vietovėse;
- Viešinti KPP gerąją patirtį, aplankant ir pristatant subjektus, įgyvendinusius (-ančius) KPP paramą;
- Gerinti regionų įvaizdį ir kaimo ekonominę plėtrą.
- Skatinti inovatyvių, patrauklių turizmo produktų atsiradimą kaimo vietovėse.
Komunikacijos priemonės:
- 5 teminiai renginiai;
- 3 renginiai „Atviras ūkis“;
- 1 KPP viešinimo akcija.
Projekto veiklos bus organizuojamos Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos ir Vilniaus apskrityse.